Lokalhistirisk aften 

hvor John Richter fortalte om familien VeddeDen 26. januar 2011


Her John Richter og et billed af hans morfar og mormor i baggrunden.

Carl Jensen & Søn A/S, Nykøbing S. Trælast, Karen Veddes Boghandel og sagfører Richter var erhvervsviksomheder og forretninger kendt i Nykøbing og opland.

Godt 80 tilhører overværede, at John Richter fortalte om familien Vedde. Hele John Richters indlæg blev optaget på video med lyd. Lokalhistorisk Forening håber at kunne bringe et bearbejdet uddrag på hjemmesiden.

John Richter berettede om Hans Carl Jensen, der var født i Vedde i oktober 1870 og hans hustru Ane Marie Jensen. De havde bosat sig i Stenmagle, hvor han drev landbrug og handlede med heste. Senere blev han møller i Stenmagle, før han som 51 årig med familien i efteråret 1921 kom til Nykøbing og overtog købmandsgården på Vesterbro.

Carl Jensen Vedde havde sammen med hustruen Ane Marie fået 6 børn. Carl Peter i 1897, Alfred Johannes i 1899, Svend Aage i 1902, Asta Marie i 1905, Edith Alfrida i 1907 og Karen Marie i 1912.

John Richter der er søn af Asta fra 1905 fortalte om familien og dens virke med særlig vægt på deres tilknytning til Nykøbing. Med et stille lune blev forsamlingen indviet i familiens historie, hvor særligt børnene Johannes, Svend, Asta og Karen var kendte personer i byens erhvers- og forretningsliv.

Arrangementet var meget vellykket og forsamlingen takkede John Richter for hans fortælling om familien med en langvarig applaus.Her er du
Aktiviteter - Afholdte aktiviteter
John Richter fortalte om familien Vedde

Støt foreningen
bliv medlem


John Richter fortalte med et stille lune om familen Vedde og dens indflydelse på Nykøbinbg og dens erhvers- og forretningsliv.

Forsamlingen havde travlt med at udveksle erindringer i den korte pause, der blev holdt i forbindelse med vidooptagelse af John Richters fortælling.

John Richter fortalte om sin morfars 'kirke'. Det var sådan han opfattede Carl Jensens silo på havnen.

En tilhører havde medbragt en bakke med kakler, der tydeligt illustrerede 'kirken på havnen'.


- Sidens top - Forsiden