En aften med lokalhistorie den 16. marts 2011. 

Rutebildrift i Odsherred 

fra dengang det hele startede


S. Ole Clausen har givet foreningen tilladelse til at lægge hele skriftet om rutebildriften i Odsherred på foreningen hjemmeside.  Titlen er :

Fra kædetræk til automatgear!

Rutebildrift i Odsherred fra dengang det hele startede!

Den står på boghylden, hvorfra du kan læse den.

Finn Mørup byder velkommen og giver ordet til aftenens foredragsholder

S. Ole Clausen, der selv i mange år har kørt busruter i Odsherred, fortalte de 58 fremmødte tilhørere om busdriften i Odsherred fra dengang det begyndte efter 1. verdenskrig og frem til 1980, hvor trafikselskaberne tog over. Der blev blandt andet fortalt om de første rutebiler og de udfordringer der fulgte med. 


Der blev lyttet interesseret og opmærksomt til Oles fortælling og historierne om busdriften. Tilhørerne stillede flere spørgsmål og Ole måtte grave i hukommelse for at finde svarerene.


I kaffepausen var der livlig aktivitet blandt tilhørerne, der udvekslede minder og opfriskede hændelser fra busdriften i Odsherred.


Her er du:
Aktiviteter - Afholdte aktiviteter - Rutebildrift i Odsherred

Støt foreningen 
bliv medlem


Desværre var der problemer med højtaleranlægget, så Ole måtte bruge hele sin stemmekraft, så alle kunne høre de oftest morsomme historier. Her er Ole fanget, hvor han samler kræfter til næsten udlandning.


S. Ole Clausen har skrevet en næsten 100 siders beretning om rutebildriften i Odsherred og interesserede kan erhverve beretningen på CD ved henvendelse til Ole. 


Finn Mørup takkede Ole for en interessant og oplysende beretningen om rutebildriften i Odsherred og overrakte ham lidt til at klare stemmen på efter den næsten 2 timers lange og fornøjelige beretning.

Læs mere om rutebildriften:

Fra kædetræk til automatgear


Med bussen til Odden

Rutebilen mellem Nykøbing og Kalundborg

"Lille Hans" og KONGEN

- Sidens top - Forsiden